Hogere resolutie warmtebeeldcamera’s komt vaker voor

Erik op 14 november 2016 | 2 minuten leestijd
​Warmtebeeldcamera’s krijgen steeds betere resolutie. Ook Testo komt met veel nieuwe modellen met een resolutie tot 320 x 240 pixels. Door het verhoogde aantal pixels kan nog beter worden gemeten.

“Lekkages ontdekken, oververhitte verbindingen herkennen, warmtebruggen lokaliseren of gebreken in de constructie opsporen. De warmtebeeldcamera is optimaal voor toepassingen op het gebied van dagelijks onderhoud en installatie in nijverheid en industrie,” omschrijft Testo de warmtebeeldcamera’s. “Een warmtebeelcamera maakt een tijdbesparende kwaliteitsgarantie mogelijk en zorgt voor een betrouwbare controle van de productie.”

Koppelen aan app en pc

Testo heeft daarbij ook speciale software waarmee de resolutie op de pc kan worden verhoogd tot 640×480. De meeste nieuwe types van Testo (Testo 868, 871 en 872) kunnen daarnaast worden aangesloten op de Thermography App. De app, die zowel voor Android als iOS verkrijgbaar is, zorgt ervoor dat de smartphone of tablet dient als tweede scherm en als afstandsbediening. Een rapport aanmaken, online opslaan of versturen per e-mail wordt door de app eenvoudig gemaakt. Een tijdsbesparing voor de installateur. De Testlo 871 en 872 zijn daarnaast te koppelen met de stroomtang testo 770-3 en de thermo-hygrometer testo 605i.

Kleurenmeting duidelijker

Door middel van kleuren zijn metingen duidelijker inzichtelijk. De fabrikant geeft aan dat zij een oplossing hebben gevonden voor de verkeerde interpretatie van bij bijvoorbeeld het warmte-isolerende gedrag van panden doordat kleuren individueel kunnen worden aangepast. Door de kleurverdeling van de schaal aan te passen aan de buiten- en binnentemperatuur van het te meten object, zijn de metingen beter inzichtelijk en te vergelijken. Deze oplossing wordt geboden door de Testo ScaleAssist waarmee de nieuwe warmtebeeldcamera’s werken.

Emissiegraad en gereflecteerde temperatuur

Ook aan het meten van de emissiegraad en gereflecteerde temperatuur is gedacht. Door middel van een speciale sticker van de Testo ε-Assist zijn de Testo 868, 871 en 872 in staat de emissiegraad en gereflecteerde temperatuur vast te stellen en automatisch in te stellen. Hiervoor gebruiken ze een speciaal geïntegreerde digitale camera. 

Foto: website Testo 

Gerelateerde artikelen