Hoekregelkraan maakt opmars in Nederland

Erik op 26 mei 2016 | 2 minuten leestijd
In de landen om ons heen is het gebruik al heel normaal: de hoekregelkraan. In Nederland werkt het sanitaire product aan een opmars, meldt producent Schell. Nederlandse installatiebedrijven zien volgens het bedrijf steeds vaker de voordelen in van hoekregelkranen onder meer voor waterbesparing.

“Met hoekregelkranen kan de waterafname geregeld worden en indien nodig ook helemaal afgesloten”, zegt Ralph Posthouwer van Hamers & Kesber, de Nederlandse distributeur van Schell. “Hoekregelkranen passen prima in hoogwaardige en duurzame sanitaire installaties en zij betalen zichzelf dankzij de mogelijke waterbesparing snel terug.”

Buurlanden

De Duitsers en Belgen zijn al helemaal om. “Dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt, dat je met hoekregelkranen de waterstroom niet alleen kunt afsluiten maar ook kunt regelen. Veel gebruikers zetten de kraan voor het wassen ver open, hoe sterk de waterstroom ook is. Met een hoekregelkraam kan de waterdruk geregeld worden, waardoor een aanzienlijke waterbesparing met zo’n 40 procent mogelijk is.”

Afsluitbaar

Omdat de hoekregelkraan een barrière is tussen de waterleiding en het sanitair, bieden ze voordelen voor installateurs en gebouwbeheerders die werkzaamheden aan het sanitair moeten uitvoeren. Nu kan elk waterafgiftepunt bij onderhoudswerkzaamheden individueel afgesloten worden.”

Nat pak

Extra voordeel is dat je niet wordt verrast met een plens water over je kleren na een toiletbezoek omdat de druk op de kraan wordt geregeld. 

Gerelateerde artikelen