​Hevac Controls wint KNX Professionals Award

Erik op 1 oktober 2015 | 2 minuten leestijd
Van de tien genomineerden voor de KNX Professionals Award kon er maar één de winnaar zijn. Deze eer ging naar Hevac Controls, voor het moderniseren van een eeuwenoud kasteel. BAM Bouw en Techniek ging er met de publieksprijs vandoor, voor de installatie van het KNX-systeem in het hoofdkantoor van Siemens.

Hevac Controls ging de uitdaging aan om een eeuwenoud kasteel te moderniseren zonder dat er in muren werd geboord of gefreesd. Het resultaat: een historisch monument dat in oorspronkelijke staat verder leeft, maar voorzien is van alle moderne gemakken. Volgens de driekoppige jury was dit het project dat de KNX-award het meest verdiende.

Drie aspecten

De genomineerden werden beoordeeld op drie aspecten: techniek, commercie en uniekheid. Het bleek voor de jury een lastige opgave om een winnaar te kiezen, maar men kwam uiteindelijk toch tot een top 3.

De derde prijs ging naar Elektropartners, die de volledige e-installatie uitvoerde voor de allereerste Dolby Cinema-bioscoopzaal ter wereld, te vinden in Eindhoven. TES Installatie Techniek pakte de tweede prijs. Het bedrijf zette bij een uitermate luxe villa alle apparatuur op de automatische piloot. 

Koen van de Donk nam voor Hevac Controls de eerste prijs in ontvangst. Het volgende bijzondere domotica-project staat voor Hevac Controls alweer voor de deur. Van de Donk: “Vier grote kantoorgebouwen op de hightech campus in Eindhoven.”

Publieksprijs

De publieksprijs werd, met 100 stemmen voorsprong (van de ruim 4700), gewonnen door BAM Bouw en Techniek. Zij namen voor het hoofdkantoor van Siemens in Den Haag, zo’n 29.000 vierkante meter, de installatie van het KNX-systeem voor hun rekening.

Gerelateerde artikelen