Goede ventilatie in de kruipruimte door vernieuwde renovatiekoker

Goede ventilatie in de woning krijgt de afgelopen tijd steeds vaker aandacht. Terecht, want de juiste ventilatie zorgt voor een gezonde leefomgeving. De kruipruimte wordt alleen vaak over het hoofd gezien.

Uiteraard zijn de bewoners niet vaak in deze ruimte te vinden, maar een goede geventileerde kruipruimte heeft zo zijn voordelen. Ubbink heeft een speciaal product ontwikkeld om de ventilatie in de kruipruimte te verbeteren. Het bedrijf heeft de vernieuwde renovatiekoker sinds kort op de markt gebracht. “De perfecte oplossing voor kruipruimtes met onvoldoende ventilatie!”

Eenvoudige plaatsing 

Het installeren van de koker heeft volgens Ubbink weinig voeten in de aarde. “De Ubbink kunststof renovatiekoker is eenvoudig aan te brengen in bestaande muren om de ventilatie in kruipruimten en kelders van gebouwen en woningen te verbeteren.” Doordat de koker een klemfunctie heeft gekregen, kan de koker niet door het geboorde gat zakken. Om te zorgen dat de isolatie gegarandeerd blijft, is er een demontageoog aangebracht. “De renovatiekoker levert een optimale prestatie; de ventilatieoppervlakte is 16,9 cm².”

Muurrooster

Doordat er gebruik wordt gemaakt van geen vaste koppeling is, is het muurrooster gemakkelijk aan te brengen. Voor een eenvoudige montage is de hellingshoek variabel. Geen enkele klus is immers hetzelfde. De gebruiker heeft de keuze uit zes gaten om twee bevestigingsschroeven in te draaien. Pluggen zijn daardoor optimaal te positioneren in de muur, laat Ubbink weten. Door het gebruik van ‘louvres’ is het rooster waterwerend. Een droge kruipruimte zorgt voor minder problemen.

Gerelateerde artikelen