Goed gereedschap maakt werk elektriciens aanzienlijk eenvoudiger

Erik op 13 december 2017 | 2 minuten leestijd
Het opsporen van problemen is voor veel elektriciens dagelijkse kost. Wanneer je dan beschikt over de juiste tools, wordt het werk gemakkelijker. De FLIR DM285 industriële multimeter is uitgerust met een warmtebeeldcamera en is onlangs door Flir geïntroduceerd.

“Een krachtige tool voor inspectie, probleemoplossing en diagnose met Infrared Guided Measurement-technologie”, zo omschrijft de leverancier het nieuwe product. Het nieuwe gereedschap is toepasbaar voor toepassingen en inspectie van verwarming-, ventilatie-, airconditioning- en HVAC/R-systemen.

Toepassingen nieuwe tool

Onderhoudsmonteurs en elektriciens kunnen voor contactloze inspecties door middel van de warmtebeeldtechnologie snel oververhitte systeemonderdelen scannen. De testfunctie kan vervolgens worden gebruikt voor het oplossen van het eventuele probleem en het vaststellen van het defect. Voor oververhitte systemen, zekeringen en losse aansluitingen is de DM285 volgens Flir een goede tool. “De multimeter kan worden ingezet voor het vaststellen van problemen in elektromechanische apparatuur waaronder pompen en compressoren, elektromotoren en aandrijvingen en bijbehorende bewakings- en automatiseringssystemen”, legt Flir uit. “Het is ook een uitstekende keuze voor HVAC/R-toepassingen en de reparatie van printplaatonderdelen, spanningsregelaars, voedingen en microprocessoren.”

Eigenschappen

Flir heeft het nieuwe gereedschap voorzien van een digitale multimeter met achttien functies. De warmtebeeldresolutie bedraagt 160×120 en meet temperaturen tot 400°C. “De multimeter is voorzien van geïntegreerde werkverlichting en flexibele batterij-opties, waaronder een long-life FLIR TA04 Li-Poly oplaadbare batterij en/of standaard AA-batterijen die 24/7 bruikbaarheid garanderen.” Naast de batterijen is het apparaat voorzien van silicone testkabels, poolklemmen, type-K thermokoppel, testkabelopslag/houder en een soft case.

Gerelateerde artikelen