Glazen behuizing van LED-verlichting spoedig op de markt

Erik op 26 september 2016 | 2 minuten leestijd
​Ledvance komt met een nieuw product. Nog een paar nachtjes slapen en dan brengt het bedrijf het grootste led-retrofit assortiment onder de merknaam Osram op de markt. Deze producten zijn vanaf oktober te verkrijgen. Daarbij is een glazen behuizing, die bij veel modellen wordt toegepast, een nieuwe ontwikkeling.

De fabrikant vertelt zelf over de retrofit lampen: “LED retrofit lampen gaan steeds meer op de traditionele lichtbronnen lijken, niet alleen in ontwerp, materialen en afmetingen, maar ook wat betreft de technische eigenschappen, zoals het dimgedrag.” Een glazen behuizing is daarbij nieuw. Ledvance ziet veel mogelijkheden van de glazen behuizing: “het ideale alternatief voor klassieke halogeenlampen en gloeilampen.”

Ledverlichting dimbaar

De meeste modellen zijn dimbaar. “In veel gevallen kunnen deze producten eenvoudig worden gebruikt als vervanging van de traditionele 230V halogeen reflectorlampen.” Die lampen mogen per 1 september van dit jaar niet meer in de handel worden gebracht, na een wijziging van de EU-regelingen.  Dankzij de glazen behuizing lijken ze praktisch volledig op hun traditionele voorlopers.

Oude verlichting vervangen

De halogeenreflectorlampen van het type R63 of R80, goed voor accentverlichting, zijn te vervangen voor LED-versies van glas. “Ledvance zet ook de productie van vele andere LED retrofitlampen met schroeffittingen om naar glas. Er worden ook goud getinte producten van echt glas met een vintage uiterlijk op de markt gebracht met de vormen Globe en Edison.” 

Gerelateerde artikelen