Geglazuurd metaal maakt wastafeldesign veelzijdig

Erik op 16 maart 2017 | 2 minuten leestijd
“Betty Blue is statig, een toonbeeld van elegantie, verfijning en bovendien een esthetisch unicum.” Dat is de binnenkomer van Alape over het nieuwste wastafeldesign die Sieger Design in opdracht van het bedrijf ontwierp. Volgens Alape laat het nieuwe ontwerp goed zien waartoe geglazuurd staal als materiaal in staat is.

De volledig vlakke oppervlakten geven een speciale wastafel doordat er geen waskom is. Daarnaast is de afvoer niet zichtbaar. Deze is verwerkt in de poten van de wastafel. Als extra voordeel noemt de fabrikant de flexibiliteit van het nieuwe product: “Deze vooruitstrevende wastafel kan vrijwel overal in de ruimte geplaatst worden. Het water stroomt uit de kraan op een absoluut vlak oppervlak, spreidt zich uit over het vlak en stroomt vervolgens door smalle gleuven – gepositioneerd aan de zijkanten van het oppervlak – weg naar de onzichtbare waterafvoer.”

Voordelen geglazuurd metaal

Als materiaal is er gekozen voor geglazuurd metaal. “Het is een eenvoudige, witte wastafel gemaakt van geglazuurd staal met een indrukwekkend precies lijnenspel. Toch onthult deze tafel pas in tweede instantie haar werkelijke aard.” De keuze voor geglazuurd metaal was een bewuste stap vanwege de duurzaamheid van het materiaal. “Tot op de millimeter precies kan er met dit materiaal gewerkt worden. Bovendien is het mogelijk holle ruimtes te creëren ten behoeve van techniek of andere toepassingen.” Het materiaal zal daarbij kunnen zorgen voor nieuwe inzichten en technieken die voorheen niet mogelijk waren, is de voorspelling van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen