​Geen onhygiënische spoelrand bij dit nieuwe toilettype

Erik op 21 april 2016 | 2 minuten leestijd
Hoe vaak kom jij vieze wc-randen tegen bij jouw klanten? Waarschijnlijk vaker dan je lief is. Juist op die plek huisvesten zich veel vuil en bacteriën. Het reinigen van die rand is ook niet gemakkelijk en weinig plezierig. Een innovatie van het sanitairbedrijf Villeroy en Boch moet dat probleem gaan oplossen. Zij komen met een toilet zonder rand.

De DirectFlush, zoals het toilet heet, kan door de spoelrand snel en goed worden gereinigd. Het bedrijf schrijft op haar eigen website waarom zij hebben gekozen voor een randloos toilet. “Een closet met gesloten spoelrand is de spoelrand over het algemeen moeilijk bereikbaar voor reiniging en daarom kunnen bacteriën zich op deze plaats gemakkelijk ophopen.”

Volledige spoeling, weinig water

Als extra voordeel wordt het hele closet volledig gespoeld en de waterloop is spatvrij en nauwkeurig direct onder de rand. Daarnaast is het nieuw type waterbesparend dankzij een spoelvolume van slechts 3 of 4,5 liter. Het bedrijf is zelf ook te spreken op het “tijdloze design” en kan gemakkelijk in de badkamer worden geïntegreerd en heeft een onzichtbaar bevestigingssysteem (Subway 2.0). 

Gerelateerde artikelen