Geen naden en kieren meer in de bouw

Naden en kieren zijn nooit gewenst, maar hoe los je dat precies op? Het Brabantse bedrijf Den Braven claimt de oplossing te hebben: een speciale coating, die vooral in de bouw goed van pas komt.

Op de website schrijft het bedrijf content te zijn met de nieuwe coating: “De hybride verspuitbare en kwastbare coating is ontwikkeld om naden en kieren tussen bouwmaterialen snel en naadloos af te sluiten. De coating is tevens geschikt om luchtlekken te dichten en helpt gebouwen luchtdicht te isoleren. Ook in de auto industrie is de elastische coating een goede keus om naden tussen componenten af te dichten.”

Naadloos afsluiten

Zelfs met een licht vochtige ondergrond is de coating bruikbaar en dicht naadloos alle vormen en aansluitingen af. Daarnaast is de coating makkelijk te bewerken met een kwast. “Het product kan overschilderd worden met water gedragen en met de meeste 2-componenten verven.” Het voordeel ten opzichte van metalen is dat de coating niet corrosief is en snel en schoon te verwerken. “De coating hardt snel uit, is krimp- en blaasvrij, zonder isocyanaten en siliconen en blijft duurzaam elastisch. Een correct aangebrachte laagdikte van 4 millimeter levert een duurzame elastische luchtdichte aansluiting op.”

Gerelateerde artikelen