Geen last van geurtjes met dit waterslotloze sifon

Erik op 29 augustus 2017 | 2 minuten leestijd
Heeft jouw klant last van afvoerproblemen, onvoldoende beluchting, te weinig ruimte in het gootsteenkastje of last van een overstroming gehad? Dan biedt de nieuwe toevoeging uit het McAlpine assortiment van Walraven een oplossing. Het bedrijf introduceert de McAlpine MacValve, een waterslotloos sifon.

“Omdat deze handige sifon geen waterslot heeft, kan het nooit uitdrogen door verdamping of onvoldoende gebruik van het lozingstoestel,” legt Walraven het product uit. Het membraan opent door middel van waterdruk, zodat het water vrij weg kan stromen en sluit zichzelf vervolgens zodat nare luchtjes en rioolgassen niet kunnen ontsnappen.

Meer weten over de producten van Walraven, bekijk de profielpagina

Installatie 

De MacValve kan worden geïnstalleerd in installaties waar een keerklep toegevoegde waarde heeft voor de afvoer en kan worden gebruikt om de afvoer van een drukventiel aan te sluiten. Het product kan zowel horizontaal als verticaal geïnstalleerd worden. Daarbij is het wel noodzakelijk dat dat bij een horizontale installatie de pijlen in de bovenste en onderste positie staan voor een juiste plaatsing. Het wordt afgeraden het product te gebruiken voor installaties waar geen mogelijkheden zijn voor toegang ter behoeven van onderhoud. Een ander belangrijk punt: giet geen ontstopper door de MacValve. 

Het nieuw product is volgens de leverancier ideaal voor onder andere: 

  • Zomerhuisjes waar een gebruikelijke sifon droog kan komen te staan;
  • Condensafvoer voor airco units of cv ketels;
  • Inbouw onder de wastafel/keukenkastjes waar weinig inbouwhoogte beschikbaar is. 

“De sifon kan in bestaande situaties worden toegepast als terugslagklep om terugloop te voorkomen en functioneert als beluchter. Het kan worden toegepast bij condensafvoer van airconditioning of overdrukventiel van CV.”

 

Gerelateerde artikelen