Gadget voor natuurlijk zonlicht op donkere plekken

Erik op 22 maart 2016 | 2 minuten leestijd
​Zonlicht is voor mensen, dieren en planten van essentieel belang. Iedereen houdt van de zon in het gezicht. Zonlicht dat door een raam van een meter bij een meter schijnt, creëert evenveel licht als honderd gloeilampen. Maar toch is het vaak lastig om het zonlicht op de juiste plekken te krijgen waardoor sommige plekken donker blijven.

Bij dat probleem kan de Lights Bandit uitkomst bieden met een verbruik van 0 Watt. Het apparaat verzameld zonlicht dat op een andere plek in het huis kan worden gebruikt. Zet de Light Bandit gewoonweg voor het raam en het verzamelde zonlicht kan over een afstand van maximaal negen meter worden gebruikt.Door middel van spiegels wordt het zonlicht in kunststof buizen gepompt. Via deze buizen kan het zonlicht naar de onverlichte plekken worden geleid.

Verdere ontwikkeling

Het apparaat kan het zonlicht niet vasthouden waardoor het ’s avonds geen nut heeft. De Light Bandit vervangt daardoor niet de lampen in je huis. Het Amerikaanse bedrijf hoopt hun product op kort termijn verder te ontwikkelen door sponsoren. 

Gerelateerde artikelen