Frisse lucht zonder verlies van warmte

Het goed isoleren van huizen is prettig voor het behouden van warmte en het reduceren van het gebruik van het energieverbruik, maar zorgt er voor ook voor dat er minder frisse lucht in het huis komt. Voor dat probleem moet het product Fresh-r een oplossing bieden.

Het goed isoleren van huizen is prettig voor het behouden van warmte en het reduceren van het gebruik van energie, maar zorgt er voor ook voor dat er minder frisse lucht in het huis komt. Voor dat probleem moet het product Fresh-r een oplossing bieden.

Bij goed geïsoleerde huis blijft de warmte binnen, maar de frisse lucht blijft buiten. De Fresh-r is een ademend raam. Dit moet voorkomen dat de lucht muf wordt doordat het CO2-niveau en de luchtvochtigheid toeneemt. Dit wordt namelijk als onprettig beschouwd en is daarnaast ongezond.

De Fresh-r heeft een mechanisch warmteterugwinningventilator met warmteterugwinning. Daarbij is bewust gekozen voor koper omdat dat beter geleidt. De ingebouwde sensor ventileert wanneer dat nodig is wanneer bijvoorbeeld het CO2-niveau in het pand te hoog wordt. Doordat er niet constant geventileerd wordt, wordt op vermogen bespaard.

Ook dit speciale raam is gekoppeld door middel van wifi. Hierdoor kan de gebruiker controleren wanneer er is geventileerd, het CO2-gehalte, de hoeveelheid frisse lucht en de binnentemperatuur. 

Gerelateerde artikelen