Frequentieregelaar voor hoog vermogen biedt meer gemak

Erik op 7 juli 2016 | 2 minuten leestijd
Als machine- en systeembouwers is het bij sommige klussen noodzakelijk om op efficiënte wijze zeer krachtige toepassingen te bouwen. Dit is niet altijd mogelijk zonder een speciale regelaar. Om aan die wens te voldoen, heeft powermanagementbedrijf Eaton zijn assortiment van compacte PowerXL DC1 frequentieregelaars uitgebreid met het model voor hoog vermogen tot 22 kW. Dit biedt oplossingen voor vermogens van 0,37 tot 22 kW.

De nieuwe DC1 frequentieregelaar kunnen handig zijn voor toepassingen van pompen en ventilatoren, lopende banden, roterende machines, coatingsystemen en vulmachines. “De DC1 frequentieregelaars zijn snel en eenvoudig in te stellen. Bovendien kunnen de parameterinstellingen, zodra ze zijn vastgelegd, via een copy-stick worden overgedragen naar andere toestellen met slechts één druk op de knop. Hierdoor zijn ze geschikt voor seriematige toepassingen”, verklaart Eaton.

Gemak en eenvoud

Eaton wil vooral gemak en eenvoud bieden. “Dankzij de nieuwe modellen voor hoog vermogen kunnen de klanten voor eenvoudige toepassingen in het DC1-assortiment blijven, terwijl ze vroeger misschien hadden moeten overstappen naar meer geavanceerde, duurdere producten.”

Specificaties

Volgens de leverancier kan de regelaar ook in een omgeving met 50 graden Celsius worden gebruikt. “Alle DC1-modellen beschikken over de IP20-beschermingsgraad, en de modellen met een  vermogen tot 7,5 kW kunnen ook beschikken over de IP66-beschermingsgraad. Aangezien de prestaties zelfs bij een omgevingstemperatuur tot 50 °C ongewijzigd blijven, zijn de regelaars ideaal voor gebruik in besturingskasten, in zware omstandigheden en voor decentrale toepassingen.”

Gerelateerde artikelen