​Februari: van slimme douchekop tot NEN 1006

Erik op 1 maart 2016 | 2 minuten leestijd
Na februari, waarin een succesvolle VSK-beurs werd georganiseerd, kijken we terug wat de maand ons heeft gebracht.
Welke artikelen werden het meest gelezen.

Duurzaamheid is hip, ook in de badkamer. Dat blijkt maar weer, want de bezoekers van InstallatieProfs lazen massaal het artikel over de duurzame douchekop. Deze slimme gadget helpt bij het besparen van water door een seintje te geven als er te veel water wordt gebruikt. Dit doet deze douchekop door middel van licht. Daarnaast is het verbonden met je smartphone en kan je jouw eigen bespaarresultaten bekijken. Ideaal voor duurzaamheid in het huishouden.

Warmtepompen

Een ander onderdeel van duurzaam wonen zijn warmtepompen waarin steeds meer installateurs en consumenten geïnteresseerd zijn. Daarover was in februari ook nieuws. Twee bedrijven in de branche besloten om samen verder te gaan. Samen behartigen zij de belangen van aanbieders van warmtepompen, airconditioning systemen en koelmachines voor de utiliteit en de industrie. Om de markt nog beter te dienen én uiteraard om de warmtepompen verder onder de aandacht te brengen.

Nul-op-de-meter project geen succes

Een minder goed project op het gebied van duurzaamheid zijn de Nul-op-de-Meter huizen in Tilburg gebleken. Dit project verloopt niet zoals gehoopt en veel lezers hebben hun mening laten horen. Vorig jaar werden in totaal zeventien huizen omgebouwd tot de zogeheten nul-op-de-meter-woningen. Maar toen het buiten kouder werd, waren de huizen niet warm te krijgen. Met als gevolg bewoners die in de kou zaten en daarover flink klaagden.

NEN 1006

De installatiebranche ontkomt er niet aan: normen en regelgeving. Tijdens de VSK-beurs werd de nieuwe NEN 1006 gepresenteerd. Aan de NEN 1006 is lang gewerkt met als doel meer helderheid waaraan een goede waterinstallatie moet voldoen. Geen overbodige luxe bleek ook uit reacties op de website: “Het werd tijd! Nog steeds zie ik in nieuwe projecten de warm en koud leidingen bij elkaar zitten, ook de maximale afstand van een keerklep tot de hoofdleiding wordt vaak niet correct gedaan.”