Fabrikanten bundelen krachten en komen met Multiwindow

Sneller, gemakkelijker en efficiënter bouwen op een duurzame manier. Dat moet als muziek in de oren klinken van veel installateurs. De Multiwindow is één product van Rollecate, Schellekens & Schellekens en Heycop waarbij zonwering en natuurlijke ventilatie worden gecombineerd. Deze noviteit wordt gebruiksklaar afgeleverd en, indien gewenst, inbraak werend uitgevoerd. Extra voordeel is dat steigers of hoogwerkers niet meer nodig zijn voor de installatie van dit product.

De multiwindow is geschikt voor zowel nieuwbouw, renovatie als gestapelde bouw. “De Multiwindow kan zowel van binnenuit als buitenaf gemonteerd worden. Dat gaat sneller en goedkoper dan plaatsing via de gevel: er zijn geen steigers of hoogwerkers nodig”, leggen de ontwikkelaars uit. “Pas als de afbouw is begonnen, plaatst een monteur van Schellekens & Schellekens de zonwering en het ventilatiedeel. Op die manier kan het kozijn al vroeg in het bouwproces worden meegenomen; er zitten nog geen onderdelen in die tijdens de bouw kunnen beschadigen.” Zelfs nadat het product is geplaatst kan er worden gekozen voor een uitbreiding of andere functie van het raam doordat er gebruik wordt gemaakt van een cassette unit. “Zo kan men bij een “lege” toepassing van Multiwindow later alsnog zonwering aanbrengen, zonder dure klim- en hijsmaterialen nodig te hebben.”

Een aanspreekpunt

Dat er meerdere fabrikanten aan één product werken, klinkt omslachtig voor de opdrachtgever. Toch wordt er slechts met één gecommuniceerd. Het was voor de fabrikanten een heldere keuze om samen aan een product te werken. “Kozijnen en toebehoren zoals zonwering en ventilatie worden normaliter afzonderlijk  geproduceerd volgens aparte tekeningen. Alle handelingen worden ook afzonderlijk geadministreerd. Het bijzondere van Multiwindow is volgens de ontwikkelaars de integratie die alle benodigdheden en handelingen verenigt. Ieder bedrijf heeft zijn eigen specialisatie meegebracht.

Specialisatie fabrikanten

Heycop levert voor Multiwindow een ventilatiedeel met een zelfregelend rooster dat de doorstroomopening automatisch aan de winddruk aanpast.

Schellekens & Schellekens levert de zonwering en maakt gebruik van de stormvaste Proscreen Zip doeken. Het Satiné glasvezeldoek is voorzien van een ritsdeel wat in de kunststof inlage in de geïntegreerde geleiding is opgesloten. Het doek is aan vier zijdes gefixeerd en blijft zodoende altijd wind- en stormvast in positie.

Rollecate maakt het kozijn, dat wordt gebruikt, standaard uit de aluminium profielserie Kawneer RT 72 Reflex. Het kozijn meet maximaal 2500 millimeter in het vierkant. Standaard komt er 24 millimeter dik HR++ glas in met een U-waarde van 1,0. Er kan ook tripleglas in met een U-waarde van 0,6.

Gerelateerde artikelen