Europese Commissie maakt werk van beter binnenklimaat

De staat van het binnenklimaat in woonhuizen, maar ook in scholen en bedrijven laat nogal eens te wensen over. Om die reden wil nu ook de Europese Commissie actie ondernemen. De Commissie wil extra regels stellen aan het binnenklimaat in de wetgeving van de Energie Unie.

In het najaar komt de Energie Unie met een wetswijziging en daar zou de commissie graag enkele regels aan toe willen voegen. De vicepresident liet tijdens een conferentie in Brussel weten te willen strijden voor een beter binnenklimaat. “De Commissie onderzoekt mogelijkheden om binnenklimaateisen voor bijna nul-energiegebouwen in te passen in het effectrapport.”

Onderzoek

Onlangs deed de Humboldt Universiteit onderzoek naar de gesteldheid van het binnenklimaat in Europa. In totaal 14.000 Europeanen deden hieraan mee. In Nederland is ruim 25 procent niet tevreden over hun eigen gezondheid en heeft bijna de helft last verminderde energie of lusteloosheid. Het geen nauw verbonden is met een slecht binnenklimaat door bijvoorbeeld vocht in de woning of gebrek aan frisse lucht.  

Scholen

Ook op scholen is het binnenklimaat een heet hangijzer. Veel scholen in ons land kampen met slechte omstandigheden met als gevolg dat de scholieren niet optimaal kunnen presteren.  

LEES OOK: Binnenklimaat scholen vaak slecht ondanks investeringen

Gerelateerde artikelen