​Europese belasting op Chinese zonnepanelen blijft

Erik op 10 december 2015 | 1 minuut leestijd
Omdat de Europese Commissie wederom onderzoek gaat doen naar zonnepanelen in China, blijven de huidige importbeperkingen nog zeker een jaar van kracht. Dit meldt EU Prosun, belangenorganisatie van Europese fabrikanten.

In 2013 kwamen er veel klachten van Europese fabrikanten over de zonnepanelen uit China, die onder de marktprijs verkocht werden. Daarom werden importbeperkingen, belasting en een quotum ingesteld. Chinese fabrikanten mogen niet onder een bepaalde prijs verkopen en niet meer dan een maximale hoeveelheid verkopen. Deze beperkingen lopen deze maand af. EU Prosun riep de Europese Commissie daarom op om wederom een onderzoek in te stellen, om de beperkingen te verlengen.

Dump

De Europese Commissie ging in op het verzoek van EU Prosun, omdat de kans aanwezig is dat Chinese fabrikanten hun zonnepanelen onder de marktprijs gaan ‘dumpen’ wanneer de importbeperkingen opgeheven worden.

De Chinese overheid riep dit weekend op om te stoppen met de importbeperkingen. Volgens hen worden de belangen van beide handelsblokken ermee geschaad.

Gerelateerde artikelen