​ETOP-Awards – De genomineerden: Hateha BV

Erik op 30 juli 2015 | 3 minuten leestijd
Langzaam maar zeker komt Elektrotechniek 2015 dichterbij (dinsdag 29 september tot en met vrijdag 2 oktober). Een belangrijk onderdeel van de beurs is de ETOP Innovations Awards. Zeven genomineerden strijden om de felbegeerde awards. Er worden vier awards vergeven, één voor elk toepassingsgebied: Woning, Industrie, Utiliteit, en Infra & Energie.

Hateha BV is genomineerd voor twee ETOP-Awards. Blij mee?

“Ja natuurlijk”, zegt Mariette Vervoort van Hateha. “Het is altijd mooi als je producten opvallen, zeker als dat op een positieve manier als deze is.”

Met welk product zijn jullie genomineerd?

“We zijn genomineerd met twee producten. De AMTRON Wandlader van Mennekes is genomineerd in de categorieën Woning en Utiliteit. De FireAngel, een rook-, hitte- en CO melder, is genomineerd in de categorie Woning.”

Waarom zijn deze producten winnaars?

“De AMTRON Wandlader, ontwikkeld door Mennekes, heeft een modern design en is leverbaar in 32 verschillende uitvoeringen. Daarnaast heeft de kabel ervan een opbergplek aan de behuizing. Ook heeft de wandlader de mogelijkheid om opgenomen te worden in een Smart Grid. Een compleet en stijlvol product.

De Fire Angel was al in batterij-gevoede uitvoering verkrijgbaar, maar nu ook in 230 Volt uitvoering. De melder is uitgerust met Thermoptek-technologie (voor rookmelders) en Thermistek-technologie (voor hittemelders), wat voor een betere en snellere detectie van onraad zorgt. Daarnaast is de FireAngel draadloos te koppelen doormiddel van Wi-Safe 2-technologie. Het is echt een verbetering op voorgaande versies.”

Wat vindt u van de andere genomineerden?

“De brandwerende doorvoer voorkabels en buizen van Attema sprongen er voor ons uit. Veiligheid voorop, dus dan heeft een dergelijk product snel een streepje voor.”

Waarom moeten jullie de ETOP-award(s) winnen?

“De Amtron wandlader is ontwikkeld door Mennekes. Die hebben in het verleden al bewezen een innovator te zijn op dit gebied. Ze stonden bijvoorbeeld aan het begin van de nieuwe norm voor het opladen van elektrische voertuigen, met de door hen ontworpen stekker en contactdoos Type 2. Dit is tegenwoordig in heel Europa de standaard voor elektrisch laden. Een award zou dus zeker op zijn plek zijn; ze hebben er immers jaren van onderzoek en ontwikkelingen aan vooraf laten gaan.

De FireAngel beschikt over vele hulpmiddelen, zoals een locatieschakelaar, de Strobe & Vibrating Pad, Low Frequentie Sounder en snelle detectietechnologie verhogen de veiligheid van bewoners beduidend. Deze hulpmiddelen bieden gebruiksvriendelijke oplossingen voor mensen die slechtziend, slechthorend of ouder zijn.”

Wie gaat de eventuele trofee in ontvangst nemen?

“Dit is misschien wel een leuk klusje voor onze directeur.”

Lees ook de interviews met de andere genomineerden:

Attema BV

Isotron Systems BV

OSEC BV

Mobeye

Gerelateerde artikelen