Ethernet-netwerken steeds populairder

Erik op 19 juni 2017 | 2 minuten leestijd
Het gebruik van Ethernet is in de industriële omgeving tijd aanzienlijk gestegen. Die stijging vereist daarom een verhoogde en structurele oplossing voor producten zoals Ethernet- en veldbusnetwerken.

Het volume van gegevens en data wordt met de dag groter. Deze brengt de vraag voor hoge prestaties met zich mee, want alle bedrijven die gebruik maken van Ethernet streven naar efficiëntie en willen de kosten zo laag mogelijk houden.

Speciaal ontwikkeld

De Kübler SR120 sleepring voor Ethernet-overdracht is speciaal ontwikkeld om hoge efficiëntie en kostenbesparing mogelijk te maken. “De sleepring is uitgerust met een innovatief driekamer systeem en doormiddel van een speciale afscherming garandeert Kübler een veilige en parallelle overdracht signalen, spanning, data en Ethernet”, leggen de ontwikkelaars het product uit.

Het product heeft en hoog beschermingsniveau doordat het een aluminium of roestvrijstalen behuizing heeft en beschikt over een IP65 afdichting. Door de bescherming wordt het indringen van vloeistoffen voorkomen.   

Lang leven, weinig onderhoud

Kübler claimt dat door middel van de contacttechnologie de sleepring weinig onderhoud nodig heeft en een lange levensduur kent. Het geringe onderhoud zorgt voor een reductie van de downtime. “Bovendien kunnen de contacten intern uitgewisseld worden en heeft de sleepring een levensduur van ≥ 500 miljoen omwentelingen.”

Modulaire opbouw

De sleepring is tot 20 kanalen uit te breiden dankzij het modulaire systeem en is ook uit te voeren met een doorlaat voor lucht of hydrauliek. “M12 Ethernet-aansluitingen en een slim afschermconcept garanderen een betrouwbaar en interferentievrije transmissie.”

Gerelateerde artikelen