​Enexis start met dynamisch opladen van elektrische auto

Erik op 28 juli 2015 | 1 minuut leestijd
Netbeheerder Enexis is een proef gestart waarbij eigenaren van een elektrische auto bij een oplaadpaal kunnen kiezen tussen dynamische tarieven van meerdere energieleveranciers. Het doel? Elektrisch opladen van auto’s goedkoper maken.

In Europa is dit de eerste smart charging pilot. Enexis bundelde haar krachten met 36 gemeenten in Noord-Brabant en enkele spelers op de markt om deze test-pilot te realiseren.

Marktplaats

De bedoeling van het initiatief is om een marktplaats te creëren waar energiemaatschappijen en eigenaren van elektrische auto’s samen komen. Het initiatief moet het interessanter maken voor elektriciteitsleveranciers om variabele prijzen te hanteren.

De proef vindt plaats met 50 automobilisten en 150 oplaadpunten. De autobestuurders aan de hand van een app kiezen hoe ze hun auto willen opladen. Serviceproviders Greenflux en The New Motion maken deze app mogelijk.

Consumenten kunnen via deze app bepalen of ze de auto per direct willen opladen, tegen het op dat moment geldende tarief, of dat ze willen wachten, tot de prijs van stroom gunstiger is.

Gerelateerde artikelen