Energievretende rijtjeshuizen worden nul-op-de-meter-woningen

Erik op 26 september 2014 | 2 minuten leestijd
Huiseigenaren van rijtjeswoningen krijgen de kans om dankzij een nieuw project hun woning volledig energieneutraal te maken. Het grote voordeel van het plan is dat de huizen compleet vernieuwd worden van het geld dat huizenbezitters normaal gesproken aan de energierekening kwijt zijn.

Om mee te doen aan het project laten huiseigenaren hun maandelijkse stroomrekening omzetten in een lening. Dit geld wordt vervolgens gebruikt om de woning te vernieuwen en volledig energieneutraal te maken. Het project, bedacht door Energiesprong, richt zich vooral op slecht geïsoleerde rijtjeswoningen die gebouwd zijn tussen 1950 en 1980.

Nul-op-de-meter-woningen

De woningen worden flink aangepakt en krijgen niet alleen een betere isolatie, maar ook moderne installaties, nieuwe gevels en zonnepanelen. Zo veranderen deze energieslurpende onderkomens in zogenaamde ‘nul-op-de-meter’-woningen, waar de energierekening tot nul is gereduceerd.

Deal Stroomversnelling Koopwoningen

Om dit nieuwe project in te luiden ondertekenen ruim honderd partijen, waaronder bouwbedrijven, gemeentes en banken, komende maandag een akkoord. Met het ondertekenen van de zogeheten Deal Stroomversnelling Koopwoningen gaat het project van start en kunnen zo’n 1,8 miljoen rijtjeswoningen in Nederland energieneutraal gemaakt worden. 

Gerelateerde artikelen