Energieneutraliteit voor zowel consumenten als VvE’s interessant

Erik op 17 maart 2017 | 2 minuten leestijd
Energieneutrale huizen komen steeds meer voor. Doordat Nederland moet overschakelen op duurzame energie, spelen bedrijven graag in op de nieuwe trend van het energieneutraal maken van huizen. Zo ook het bedrijf Solar Compleet. Zij richten zich op zowel consumenten als VvE’s.

“Voor €25.000 uw woning energieneutraal. Dat is waar Solar Compleet naar streeft,” valt te lezen op de website van het bedrijf. Omdat voor elkaar te krijgen, maakt Solar Compleet gebruikt van het product Hone. Op de website van het bedrijf legt Solar Compleet de toegepaste innovaties uit. “Hone is ‘s wereld krachtigste daglicht energiesysteem dat door middel van nanotechnologie warm water & elektriciteit produceert.” Nanotechniek is daarbij essentieel. “Door het gebruik van nanotechnologie uit de 21e eeuw, wordt daglicht als energiebron mogelijk gemaakt. Dit betekent dat zelfs wanneer de zon zich achter de wolken verschuilt, er nog steeds warmte wordt opgewekt. Zo haalt Hone tot wel 4 keer meer rendement per vierkante meter dakoppervlak dan bijvoorbeeld zonnepanelen.”

Warmtepomp mag niet ontbreken

Maar ook warmtepompen en zonnepanelen worden ingezet om energieneutraal te worden en geen gebruik meer te hoeven maken van aardgas. Zo werken zij samen met Climer, een bedrijf dat warmtepompen levert. “Climer heeft warmtepompen die voor iedere situatie een oplossing kunnen bieden.” Climer levert zowel lucht-water warmtepompen als thermodynamische warmtepompen.

Toekomstmuziek

Volgens het bedrijf zijn de mogelijkheden eindeloos, maar valt er nog veel verbetering te behalen voor zowel particulieren als Utiliteitsbouw en VVE’s. 

Gerelateerde artikelen