Energie opslag via smart grid moet oplossing bieden

Erik op 1 december 2016 | 2 minuten leestijd
Het duurzaam opwekken van energie neemt steeds meer een vlucht. En dat is maar goed ook. Zonnepanelen worden steeds meer een gemeen goed, maar hebben ook een nadeel, want energie kan niet altijd goed worden opgeslagen en het managen van hernieuwbare energie. Het bedrijf Conntech heeft naar eigen zeggen de oplossing: De Energy Hub.

Het bedrijf verwacht in de komende tijd een flinke uitdaging voor de retail, woonclusters en de vrijetijdssectors. “Technologische ontwikkelingen en radicale systeemveranderingen zullen zorgen voor een enorme impact op de huidige businessmodellen en wijze waarop we omgaan met energieverbruik.” Duurzame energie moet daarbij helpen, maar de opgewekte energie wordt meer dan eens verspilt omdat de energie niet wordt opgeslagen. Conntech: “De afgelopen jaren is in toenemende mate betrouwbare accu technologie beschikbaar geworden waardoor een enorme behoefte ontstaat aan slimme opslag en verbruiksmanagement om vraag en aanbod van energie op elkaar af te stemmen.”

Probleemoplossing

Met de Energy Hub wil Conntech een totaalsysteem op de markt brengen dat PV en accutechnologie slim integreert en vraag en aanbod van energie managed. Simpel gezegd wordt de energie opgeslagen en beschikbaar gesteld op het moment dat deze nodig is. Directeur Ed van Dalen ziet veel mogelijkheden: “Conntech dicht hiermee het gat tussen energieopwekking en verbruiksmoment en kan tevens zorgen voor een verantwoorde afvlakking van piekverbruiken van het net. Dit zorgt voor een perfect aanbod op de energievraag waarbij het potentieel van groene energie maximaal benut wordt.” De producent heeft een duidelijke missie en doelstelling: 100% eigen gebruik, bij voorkeur off-grid. “Gecombineerd met geprefabriceerde en koppelbare techniek ontstaan sterke, flexibele en zelfvoorzienende (off-grid) systemen welke staan voor duurzaamheid en kostenbesparingen.”

Gerelateerde artikelen