Energie-investeringsaftrek biedt belastingvoordeel bij aanschaf CAT Vliegwiel UPS

Erik op 26 april 2013 | 2 minuten leestijd
Met de Energie-investeringsaftrek is 41,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekbaar van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving.

Het Cat vliegwiel-UPS (uninterruptible power supply) dat Pon Power aanbiedt voldoet aan alle eisen die het ministerie heeft gesteld betreffende deze kortingsregeling.

Het belastingvoordeel is toepasbaar op de kosten voor de aanschaf van de apparatuur, voortbrengingskosten, aanpassingen aan bestaande bedrijfsmiddelen, energieadvies, EPA maatwerkadvies of actieplan voor elektromotoren.

Bedrijven kunnen de investeringsaftrek toepassen op de bruto winst, en besparen zo netto 10 procent van het aankoopbedrag.

Energie Investeringsaftrek
De EIA is een fiscale regeling waarmee de overheid het bedrijfsleven ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

Voor het opwekken van energie worden nu vaak fossiele brandstoffen gebruikt. Dit veroorzaakt CO2- en ander emissies die bijdragen aan het klimaatprobleem.

Bovendien is de voorraad fossiele brandstoffen eindig. De overheid stimuleert een duurzame energiehuishouding, zodat we ook op lange termijn over schone en betaalbare energie beschikken.

Het Cat vliegwiel UPS sluit naadloos aan bij deze duurzame lange termijn strategie. Door het gebruik van een vliegwiel (in plaats van een batterij) worden er geen giftige stoffen gebruikt en gelden er geen speciale ventilatie-eisen voor warmte opbouw of gevaarlijke dampen.

Hiernaast levert het vliegwiel-UPS een rendement van maar liefst 98% tegen zeer lage onderhoudskosten.

Gerelateerde artikelen