​Elon Musk kondigt Powerwall 2.0 aan

Erik op 3 februari 2016 | 2 minuten leestijd
​Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft de komst van de Powerwall 2.0 aangekondigd. Deze thuisbatterij moet helpen bij het opslaan van duurzame energie.

Musk: “We hebben de Tesla Powerwall en Powerpack, die we een heleboel mensen wereldwijd zien uitproberen. We zien hele goede resultaten, dus we komen met een tweede versie van de Powerwall, waarschijnlijk rond juli of augustus dit jaar, waarbij we een volgende stap maken op het gebied van de mogelijkheden.”

De eerste generatie van het energieopslagsysteem was binnen no-time uitverkocht. Er werden ongeveer 38.000 exemplaren verkocht, wat ruim 800 miljoen dollar opleverde. Vooral in Australië en Duitsland bleken de thuisbatterijen in trek. Dit omdat in deze landen subsidies beschikbaar werden gesteld voor de aanschaf van een Powerwall.

Batterijen

Welke verbeteringen de tweede generatie Powerwalls precies zal hebben, is nog niet bekend. Het gerucht gaat echter dat de Powerwall 2.0 in ieder geval de mogelijkheid heeft om uitgerust te worden met batterijen uit Tesla’s gigafactory. Deze fabriek is in 2020 pas volledig operationeel.

Gerelateerde artikelen