Elektrobeurs Hardenberg: de highlights

Erik op 12 december 2014 | 3 minuten leestijd
Heeft u in deze drukke dagen geen tijd gehad voor de Elektrobeurs in Hardenberg? Geen nood, want wij noemen hierbij de hoogtepunten van de beurs. De Elektrobeurs Hardenberg had als thema Smart Industry. Alle seminars en presentaties gingen hier dan ook over. Er was zelfs een Smart Industry plein waar onder andere TKF, Itsme Industrial Automation en Eaton hun producten toonden.

TKF gaf tijdens de drie beurs dagen een presentatie over hun nieuwste innovatie: het Power-Click-concept. De complete elektrische installatie kan met de speciale bandkabel en een reeks connectoren worden gerealiseerd. Het concept biedt, doordat de elektra installatie ontkoppeld is van het gebouw, de mogelijkheid om in de afbouwfase te bepalen waar aansluitpunten komen. De installatie is voor de gehele levensduur van het gebouw eenvoudig aan te passen.

Veranderingen in de industrie

Verschillende presentaties en demonstraties gingen over Industry 4.0 ook wel Smart Industry genoemd. Kortweg komt Smart Industry neer op het – met behulp van ict en het internet – smart maken van fabricageprocessen, zodanig dat ze veel flexibeler worden en zero-defect draaien.

Smart industry is hot. Als mooi vervolg zien wij het initiatief van www.smartindustry.nl. Zij houden op 22 januari haar landelijke aftrap in Rotterdam. Hier worden de eerste fieldlabs gepresenteerd. Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Ook versterken ze verbindingen met onderzoek, onderwijs en beleid op een specifiek Smart Industry thema.

Exposanten nieuws

Attema heeft haar bekende Cable-mate kabeldoossysteem vernieuwd met een andere montageplaat. Hierdoor is deze universeel inzetbaar op ieder merk of type kabelgoot. Door de eenvoudige bevestiging is geen gereedschap meer nodig en met het grote schrijfvlak is er alle ruimte voor het aanbrengen van coderingen.

Conta-Clips multifunctionele GSM-PRO 1/0 module biedt de mogelijkheid om via SMS berichten, e-mail, portal of app een proces of systeem op afstand te sturen en te monitoren. Beschikbaar voor iOS en Android.

De Serie 63 vermogensrelais van Finder zijn verder uitgebreid. De nieuwe uitvoeringen zijn voorzien van een blaasmagneet die het vastlassen van de contacten voorkomt. Ook de vlamboog die bij het schakelen van van DC belastigne voorkomt, wordt met de blaasmagneet door de Lorentzkracht weggenomen. De relais zijn ontwikkeld voor het schakelen van DC belastingen van onder andere motoren, magneetkleppen en accuspanningen.

Gerelateerde artikelen