Elektrische vliegtuigen lijken minder ver weg dan gedacht

Erik op 29 september 2017 | 2 minuten leestijd
De transitie naar elektriciteit zal ook de vliegtuigbranche beïnvloeden. Waar de vliegtuigen nu nog duizenden liter kerosine slurpen, moeten vliegtuigen in de toekomst volledig elektrisch zijn. EasyJet ziet mogelijkheden en wil binnen tien jaar vluchten aanbieden die worden uitgevoerd met een elektrisch toestel. Dat nieuws wordt gebracht door The Guardian.

Samen met de Amerikaanse start-up Wright Electric wil EasyJet een vliegtuig ontwikkelen die korte vluchten tot 500 kilometer volledig elektrisch kan uitvoeren. Wright Electric is inmiddels al bezig met het ontwikkelen van een toestel dat tot 150 personen kan vervoeren. Wanneer dit vliegtuig gereed is voor commerciële vluchten, kan EasyJet ongeveer twintig procent van al haar passagiers vervoeren met een elektrisch aangedreven vliegtuig.

Wat brengt de toekomst?

De verwachtingen zijn hooggespannen, maar volgens de luchtvaartmaatschappij is het daarom niet de vraag of, maar wanneer de eerste vliegtuigen elektrisch gaan vliegen. Als het aan de Amerikaanse start-up ligt, zullen over twintig jaar alle korte vluchten worden uitgevoerd met elektrische vliegtuigen. Elektrische vliegtuigen zijn volgens de ontwikkelaars tot wel 50 procent stiller en kosten ook minder. Er kan tot wel tien procent worden bespaard op de kosten. 

Gerelateerde artikelen