Elektrische auto opladen tijdens de voetbalwedstrijd

Erik op 9 januari 2018 | 2 minuten leestijd
Als je fan bent van ADO Den Haag, kun je binnenkort bij een bezoek aan het Cars Jeans Stadion ook je elektrische auto opladen. De voetbaltempel wordt binnenkort uitgerust met een laadplein voor elektrische voertuigen én energieopslag. Alfen, Scholt Energy Control, Stedin en de Gemeente Den Haag werken samen aan dit project, dat in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd wordt.

Energieopslagsysteem voor zonnepanelen

Met behulp van zonnepanelen op het dak wordt overdag energie opgewekt. Door een speciaal energieopslagsysteem kan deze energie ’s avonds worden gebruikt om zowel het stadion te verlichten als elektrische voertuigen op te laden. De Gemeente Den Haag wil hiermee het gebruik van elektrische auto’s stimuleren en de luchtkwaliteit van de stad verbeteren.

Integratie van slimme oplading en opslag

Door de groei van het aantal duurzame energiebronnen en elektrische voertuigen worden slimme oplossingen die oplading en opslag integreren steeds belangrijker. Voor het stadion van ADO Den Haag levert Alfen het laadplein – bestaande uit 20 oplaadpunten – én een energieopslagsysteem, dat op afstand kan worden gemonitord. Een geavanceerd load balancing-platform zorgt voor optimaal gebruik van de bestaande aansluiting op het elektriciteitsnetwerk. Zo kan de duurzame energie lokaal worden ingezet, wanneer het hardst nodig is. Neem komend seizoen dus naast je spandoek, ook de laadstekker van je elektrische auto mee.

Gerelateerde artikelen