Elektrisch vloerverwarmingsprogramma koren op de molen all electric huizen

Erik op 26 september 2017 | 2 minuten leestijd
Duurzaamheid en comfort moeten bij veel systemen hand in hand gaan. Dat is de trend in de installatie- en bouwbranche. Met die waarden heeft Uponor, producent van verwarming- en koelingsoplossingen, het nieuwe elektrische vloerverwarmingsprogramma Comfort E geïntroduceerd.

Het programma is te gebruiken voor keramische of gietvloeroplossingen, maar biedt ook een oplossing voor tapijt, parket en laminaat. Het Uponor Comfort E elektrische vloerverwarmingsprogramma kent twee uitvoeringen. Voor een nat systeem, zoals keramische of gietvloeroplossingen, wordt er gebruik gemaakt van een dubbel geïsoleerde draad die over de volledige lengte wordt gelegd en wordt vastgenaaid aan de mat. Deze oplossing zorgt voor een eenvoudige en snelle uitvoering. Bij een droog systeem wordt er een aluminium isolatiemat geplaatst die op een verwarmingsdraad wordt bevestigd. “Deze uitvoering is zeer geschikt voor snel meer comfort zonder breek- en hakwerk. De Comfort E aluminiummatten worden direct onder bijvoorbeeld het laminaat aangebracht en verbonden met de bijbehorende ruimtethermostaat”, legt de fabrikant uit.

Gemakkelijke installatie

De opbouwhoogte is gering waardoor de montage eenvoudiger wordt. De kabel komt over de volledige lengte te liggen en wordt aan de matten gekoppeld. De achterliggende gedachte hiervan is dat de reactietijd afneemt en een optimale warmteverdeling kan worden geregeld. “Dit resulteert in meer comfort en energiebesparing.”

Dubbel duurzaam

Doordat het systeem elektrisch werkt, kan de energie worden opgewekt door middel van zonnepanelen. Het is daarnaast zowel toepasbaar voor renovatie als nieuwbouw. Met de toevoeging van Comfort E wil Uponor meer inzetten op all electric woningen nu de verwarming door middel van gas op zijn retour is.

Nederland koploper

Het programma is inmiddels al geïntroduceerd in Nederland. Ons lans was het eerste land waar het programma beschikbaar werd gesteld. Nathan Benelux, een partner van Uponor, kreeg deze mogelijkheid. 

Gerelateerde artikelen