​Elektrisch rijden dankzij zonnepanelen

Erik op 6 februari 2015 | 2 minuten leestijd
Elektrisch rijden is het helemaal anno 2015. Op fietspaden scheuren de elektrische fietsen je voorbij en ook op de snelweg zoeven steeds meer elektrische auto’s langs. De technologie staat echter nog lang niet stil. In dit artikel twee ontwerpen die u vast nog niet kende.

Wanneer je elektrisch rijden en zonne-energie met elkaar combineert, komt het beste van twee werelden samen. Een voorbeeld hiervan is de Leaos: een elektrische fiets die uitgevoerd kan worden met zonnepanelen. De ingebouwde panelen laden de fiets volledig automatisch op en leveren overdag voldoende energie voor een bereik van dertig kilometer.

Ingebouwde elektromotor

De van oorsprong Italiaanse fiets bevat een 350 watt sterke elektromotor die handig in het frame is weggewerkt. De elektromotor brengt de fietser in een paar seconden naar de topsnelheid van 45 kilometer per uur. Om de Leaos te kunnen aanschaffen, moet de consument wel diep in de buidel tasten. De basisfiets kost 5.900 euro en wanneer er zonnepanelen bijkomen, kost dat 1.990 euro extra.

Zonne-auto’s van Hanergy

Voor wie liever overdekt op milieuvriendelijke wijze de weg op gaat, komt de Chinese zonnepanelenbouwer Hanergy met vijf nieuwe zonne-auto’s. Dankzij zes vierkante meter zonnepanelen op het dak rijden de auto’s volledig op zonne-energie. De elektrische wagens doen er zo’n vier uur over om zich op te laden en kunnen dan zo’n 100 kilometer afleggen. Naar verluidt komen de Hanergy-auto’s in oktober 2015 op de markt.

Gerelateerde artikelen