Een warmtepomp voor alle cv-ketels

Erik op 8 maart 2019 | 2 minuten leestijd
Als een woning nog niet geschikt is om volledig van het gas af te gaan, is een hybride warmtepomp een goede optie. Heeft jouw klant geen ruimte voor een buitendeel, dan is een binnenopstelling een oplossing. Itho Daalderop heeft sinds kort de hybride monobloc warmtepomp HP-M 25 i, met een uitstekend resultaat. Deze warmtepomp kan naast elk merk en type cv-ketel geplaatst worden.

Itho Daalderop had voorheen al een soortgelijke oplossing – de HP Cool Cube – maar die werkte alleen samen met de Itho Daalderop Base Cube cv-ketel. De aansturing van de warmtepomp zat namelijk geïntegreerd in de cv-ketel. Bij de HP-M 25 i zit de regeling in de warmtepomp die de ketel aanstuurt. 

Monobloc binnenopstellling

Het voordeel van een monobloc binnenopstelling is dat alle bewegende onderdelen zijn geïntegreerd in een geluiddempende omkasting en dat er geen buitenruimte nodig is. De HP-M 25 i haalt energie uit de buitenlucht en benut ook energie uit de afgevoerde lucht van de mechanische ventilatie (indien aanwezig). Voor het installeren zijn geen koeltechnische handelingen nodig en de meegeleverde slimme Spider Klimaatthermostaat maakt de bediening gemakkelijk.

Verschil ventilatiewarmtepomp

De HP-M 25 i gebruikt de buitenlucht als primaire bron en benut daarnaast de warmte uit de afgevoerde lucht van de mechanische ventilatie. Er gaat tot wel 600 m3 per uur door de warmtepomp waardoor deze veel meer energie uit de lucht haalt dan een ventilatiewarmtepomp die de binnenlucht als bron gebruikt. Het resultaat daarvan is dat de warmtepomp niet extra hoeft te ventileren en daardoor een veel comfortabeler binnenklimaat oplevert. Met deze warmtepomp kan op een eenvoudige manier meerdere labelstappen worden gemaakt. “Er kan, afhankelijk van de staat van de woning, tot wel 80% op het gasverbruik worden bespaard,” aldus Menno de Mol van Itho Daalderop. “Dat is een serieuze besparing met een minimale investering.”

Gerelateerde artikelen