Een nieuwe badkamer in één dag

Erik op 7 maart 2017 | 2 minuten leestijd
Wie zegt dat een badkamerrenovatie lang moet duren? Sanitairbedrijf Viega heeft een concept ontwikkeld om een badkamer in één dag te renoveren. Groot onderdeel van de snelle renovatie is de voorwandtechniek die door Viega op de markt is gebracht.

Het concept kreeg de naam Pronto en bestaat uit een complete prefab-oplossing. Daarbij zijn er meerdere prefab-boxen met uiteenlopende functionaliteit. Zo is er een toilet-, douche-, wastafel-, opberg-, wasmachine- en een speciale dummy-box. “Deze elementen zijn flexibel te koppelen zodat ook nog eens een badkamer op maat kan worden gecreëerd,” legt Viega, de ontwikkelaar van de prefab-oplossingen uit.

Plug&Play

Het Steptec voorwandsysteem van Viega is een belangrijk onderdeel om de snelle badkamer renovatie mogelijk te maken. “Dit systeem kent twee slechts twee basisonderdelen: een voorwandrail en koppelingen. Hiermee worden de verschillende boxen Plug & Play samengesteld. Het enige wat nog hoeft te worden gedaan is het aansluiten van de boxen met behulp van aansluitsokken.”

Betegelen in een dag

Omdat betegelen niet mogelijk is in slechts één dag worden de boxen met voorwandelementen geprefabriceerd waarbij ook aan de wensen van de klanten wordt gedacht. Naast het Steptec voorwandsysteem worden ook de sifons voor de wastafels, het kunststof leidingsysteem en de douchegoot door systeemfabrikant Viega geleverd.

Tijd kost geld

Het nieuwe concept is een samenwerking tussen Viega en Faay. Zij zij één van de kanshebbers in een prijsvraag die door wooncorporatie Mitros heeft uitgeschreven. Bedrijven nemen het daarbij tegen elkaar op om een kwaliteitsbadkamers af te leveren die binnen een dag zijn te renoveren. “Mitros, met ruim 28.000 woningen de grootste woningcorporatie in de steden Utrecht en Nieuwegein, is net als andere corporaties voortdurend op zoek naar renovatieconcepten die bewoners zo min mogelijk storen,” leggen de tweede bedrijven uit. “Tijd is daarbij een belangrijke factor; hoe sneller de renovatie een feit is, des te minder de overlast.” 

Gerelateerde artikelen