​Een hoge luchtstroom en efficiëntie door Counter-Rotating

Losse ventilatoren, die een verkoeling eisen waarbij alle interne componenten bereikt worden, zijn niet altijd toereikend. Om dat probleem op te lossen, heeft ebm-papst de nieuwe 6300N CR (Counter-Rotating) ontwikkeld. Dit product heeft een hoge efficiëntie en minimale inbouwruimte waarbij twee losse ventilatoren door middel van een tussenkring aan elkaar gekoppeld worden.

Dubbele prestatie

“Het modulaire concept van de 6300N CR kan een verdubbeling van de prestatie opleveren.” Bijzonder is dat de twee ventilatoren in serie worden opgesteld, in tegenovergestelde richting. Het resultaat: een gelijkblijvend energieverbruik en een lager geluidsniveau tot 4dB(A) in vergelijking bij losse ventilatoren.

Behuizing meer aerodynamisch

De behuizing en de waaier zijn aerodynamisch geoptimaliseerd voor elke windrichting, en gemaakt van gegoten aluminium en glasvezelversterkt PA. De ventilatoren en tussenkring zijn zowel los als in een set verkrijgbaar, en met de 48 VDC werkspanning is de 6300N CR volgens de fabrikant geschikt voor alle toepassingen die een ruimtebesparende koelventilator en/of koeling nodig hebben.

Gerelateerde artikelen