De vakbeurs: een gezellig dagje uit?!

Erik op 31 oktober 2014 | 2 minuten leestijd
Het is najaar en er staan weer heel wat beurzen op het programma die zich richten op de technische sector. Misschien zijn er beurzen bij die u gaat bezoeken. Maar waarom eigenlijk?

Ik kan me voorstellen dat het heerlijk is; een dagje niet te hoeven slepen met die gereedschapskist en je ‘goede’ broek aan te doen, maar dat is natuurlijk niet waar het om gaat. Zorg dat een beursbezoek u iets oplevert, immers: een dag niet gewerkt is een dag niet verdiend! Het verbaast me hoe vaak ik hoor dat mensen ‘een beetje rondlopen’ op een beurs, ‘misschien nog iemand tegenkomen die ze kennen’ of -zuinig als we zijn- ‘de kaarten toch gratis door de leverancier verstrekt werden’.

 Om te zorgen dat een beursbezoek zinvol is, is het zaak te weten wat u daar gaat zien en wie u daar kunt ontmoeten. Zoek uit welke bedrijven zich presenteren op de beurs en waarom. Welk bedrijf is nieuw en welke bedrijf biedt iets nieuws? Welke leverancier kan misschien interessant voor u zijn? Hoe zit het met nieuwe technologie? Dit is een dag om te leren, kennis op te doen en te horen wat er speelt in de markt.

 En dan de mensen die er nog meer komen… Wie zijn dat? Natuurlijk wilt u graag een kop koffie, maar met wie drinkt u die koffie? Is het die oude bekende of is iedere stoel goed omdat uw voeten het gewoon even zat zijn? Een beurs is dé kans om meerdere voor u interessante mensen te spreken te krijgen op één dag. Kortom: wees efficiënt en benut uw tijd goed! Zijn er mensen die u graag wilt spreken, informeer dan van tevoren of zij ook naar de beurs gaan of op hun stand staan. Maak een afspraak, zodat u elkaar niet misloopt of geen tijd voor u heeft.

Dat wat u op een beurs ziet en de mensen die u treft, kunnen van belang zijn voor uw bedrijf of vak.

De vraag is dus: Gaat u er heen als een commerciële tijger of wordt het gewoon een gezellig dagje uit?


Gerelateerde artikelen