EcoDim voegt goedkopere dimmers toe aan assortiment

Erik op 24 februari 2020 | 2 minuten leestijd
In september 2019 introduceerde EcoDim ’s werelds eerste smart (Zigbee & Z-Wave in 1) led dimmer met druk/draaiknop. Er werd enthousiast op gereageerd, maar de prijs bleek vaak een struikelblok. Daarom EcoDim nu twee goedkopere varianten: een aparte Zigbee draaidimmer en een Z-Wave draaidimmer.

De Smart led dimmer Zigbee 0-200W is nu ook voorzien van Touchlink ondersteuning. Hierdoor is de smart led dimmer te koppelen aan andere Touchlink ondersteunende hardware zonder dat hiervoor een hub/controller voor nodig is. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een draadloze wisselschakeling te kunnen creëren. Daarmee wordt ‘domme’ ledverlichting ‘slim’. 

Waar de Zigbee variant een upgrade heeft gekregen met de Touchlink ondersteuning, is de Smart led dimmer Z-Wave 0-200W er ook op vooruit gegaan. De smart led dimmer Z-Wave is nu namelijk te gebruiken in een wisselschakeling of hotelschakeling mits bij het andere schakelpunt gebruik wordt gemaakt van een impulsdrukker. Daarnaast beschikt de smart led dimmer Z-Wave nu ook over een verbruiksmeter, waardoor zichtbaar is hoeveel wattage de lampengroep die op de led dimmer aangesloten is verbruikt. 

Omdat EcoDim zijn normale led dimmers al ver heeft doorontwikkeld en deze kennis nu toepast om smart led dimmers met de Zigbee & Z-Wave protocollen te ontwikkelen ontstaat er een kwalitatieve smart led dimmer met zowel de oude vertrouwde druk/draai functie en de nieuwe smart home mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen