Eaton wint Smart Homes Award 2008

Erik op 19 april 2013 | 2 minuten leestijd
Eaton is de winnaar van de eerste Smart Homes Award. Het bedrijf ontving de prijs voor een concept waarbij sensortechniek wordt ingezet om te voorkomen dat somatische en dementerende patiënten vallen of dwalen. Revolutionair is dat de patiënten zelf geen techniek dragen, maar dat draadloos verbonden sensoren de beweging van de cliënt volgen en hieruit conclusies trekken. Het concept is toegepast in het project Daelhoven in Soest.

Henk Huisman, segment manager bij Eaton, nam de prijs in ontvangst tijdens de Beurs Domotica en Slim Wonen die op 19 en 20 november plaatsvond in het Evoluon in Eindhoven. In totaal werden er acht projecten ingediend in diverse marktsegmenten, variërend van projecten in de luxe en sociale woningbouw tot projecten in de utiliteit en zorgsector.

Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Uneto-VNI, Actiz en het College Bouw Zorginstellingen, koos uiteindelijk het project Daelhoven van Eaton als winnaar. De jury roemde vooral het innovatieve karakter van het project en de intensieve samenwerking tussen betrokken partijen, zoals TNO, de zorginstelling Zorgpallet Baarn-Soest en Eaton, die het project tot een succes hebben gemaakt.

Bron: Intech Elektro & ICT

Gerelateerde artikelen