E3JK AC/DC sensorfamilie herontworpen

Erik op 22 juli 2013 | 2 minuten leestijd
Na een redesign bieden de AC/DC multispanning fotocellen in de E3JK-familie van Omron nu detectieafstanden tot acht keer groter dan hun voorgangers. De nieuwe modellen gebruiken allemaal rood licht, dat de uitlijning vereenvoudigt omdat de lichtbundel duidelijk zichtbaar is, en zijn voorzien van statusindicatie-LED’s die kunnen worden gezien over grote afstanden.
E3JK-functies
Andere functies zijn de insteltoetsen en een light-on/dark-on schakelaar die het mogelijk maakt de sensorbediening aan te passen aan de vereisten van de toepassing. Relaisuitgangmodellen van de nieuwe sensoren bieden universele werking (VAC of VDC-voeding selecteerbaar) in de range 24 tot 240 V. De E3JK-familie wordt aangevuld door NPN/PNP transistoruitgangmodellen geschikt voor gebruik met een VDC-voeding in de range 10 tot 30 V.
 
De fotocellen in de nieuwe E3JK-familie worden geleverd 50 x 50 mm formaat, en hebben vooraf bedrade verbindingen met een standaardlengte van 2 m. De familie omvat zender-ontvanger modellen met een detectiebereik tot 40 m, retroreflectie modellen met een bereik tot 7 m, en diffuse reflectie-modellen met een bereik tot 2,5 m.
 
Toepassingen
Typische toepassingen omvatten landbouw- en gebouwautomatiseringssystemen alsmede opslag- en mechanische distributiesystemen.

Gerelateerde artikelen