Duitsland is duurzaam bezig

Erik op 9 mei 2017 | 2 minuten leestijd
Duitsland doet goede zaken. Het laatste weekend van april was 85 procent van de totale stroombehoefte van Duitsland afkomstig van duurzame energiebronnen. Daarbij werden kolen amper gebruikt. Slechts één uur werd er energie opgewekt door het gebruik van kolen. Dat meldt de website Independent.

De stroomvoorziening werden opgewekt door middel van zonne-, wind- en waterkrachtbronnen. Ook biomassa wordt door Duitsland gebruikt. In de toekomst wil Duitsland zulke dagen zoals in het laatste weekend van april veelvuldig terug laten komen. Het gebruik van kolen moet zo veel mogelijk worden teruggeschroefd. In de toekomst moeten fossiele brandstoffen volledig uit gefaseerd. Het weekend van april betrof alleen de stroomvoorziening. Onze Oosterburen willen in 2050 tachtig procent van alle energieconsumptie uit duurzame bronnen halen. Dat geldt niet alleen voor elektriciteit, maar ook het verwarmen van huizen. Over acht jaar, in 2025, moet dat percentage rond de 40 procent liggen.

Energieakkoord

Duitsland is Europees koploper als het gaat om duurzame energie. Nederland blijft daarbij achter, maar ons land probeert het gat steeds meer te dichten. Maandag werd om die reden een van de grootste windparken op zee geopend. 

Gerelateerde artikelen