Duitse start-up combineert design met energie besparing

Erik op 24 oktober 2016 | 2 minuten leestijd
​Daglicht is volgens velen het beste licht dat er is. En dat is precies wat de Duitse start-up Kiën heeft nagemaakt het hun led-verlichting producten. Na een productietijd van bijna twee jaar, is het bedrijf bijna klaar voor massaproductie.

Het bedrijf wilde graag een ander type lamp creëren waarbij daglicht als voorbeeld is genomen. “Licht 1 bootst de natuurlijke cirkel van daglicht na. Het zorgt voor een dynamisch en gezonde bron van licht voor elke situatie.” Door middel van een app kan de gebruiker een enkele of meerdere lampen bedienen waarbij de helderheid en de kleurtemperatuur kan worden ingesteld. Met het product wil de startup een eerbetoon geven aan de vorm van een neonbuis, maar dan met energiesparende ledverlichting.

Verschillende soorten

De licht 1 is leverbaar in drie verschillende maten: 60, 100 of 140 centimeter. Daarnaast kan worden gekozen voor een aluminium, betonnen of eiken omhulsel.

Lokale productie

Alle onderdelen worden gemaakt in Duitsland en die manier van werken valt binnen het doel van de fabrikant. “Ons doel is duidelijk: productie kwaliteit en lokale fabricering worden nog altijd gewaardeerd door consumenten. En dat geldt ook voor elektronische producten.

Gerelateerde artikelen