​Dubbel besparen door uitvoering uniek tweepolig vermogensrelais

Erik op 2 november 2016 | 1 minuut leestijd
De 29-serie van het Duitse bedrijf Kissing is uitgebreid met een tweepolige uitvoering. Oorspronkelijk ontwikkeld voor landbouwvoertuigen, maar door de betrouwbare eigenschappen zit het component tegenwoordig ook als standaard in het pakket waarmee hij toepasbaar is voor alle bedrijfsvoertuigen, bouwmachines en industriële voertuigen.

Compact en voordelig

De twee polige uitvoering heeft als voordeel dat er nog maar één relais toegepast hoeft te worden in plaats van twee. Hierdoor kan er compacter gebouwd worden en zo de productiekosten en onderhoudsbehoefte laag houden. Ook kenmerkt het tweepolige component zich door uiterst korte schakeltijden waarbij de opkomtijd maximaal 60 ms is en voor de afvaltijd maximaal 30 ms staat.

Specificaties tweepolige uitvoering

Door de sterke magneetschakelaar en doordachte constructie kunnen de tweepolige relais een overbelasting van 2 x 2400 Ampère aan gedurende één seconde. Daarnaast werken de relais in een omgevingstemperatuur tussen -40 en +85 graden Celcius. De aansluitingen en behuizing zijn beschermt tegen corrosie, en daarbij ook nog eens bestand tegen oliën, blusmiddelen, alcohol en brandstoffen.

Gerelateerde artikelen