Drukverhogingsinstallaties voor veel toepassingen inzetbaar

Erik op 28 maart 2017 | 2 minuten leestijd
Een volautomatische drukverhogingsinstallaties van het type KSB Delta Compact is een unicum. De serie is een uitbreiding op het bestaande programma drukverhogingsinstallaties van het bedrijf KSB.

Volgens KSB heeft het nieuwe product als voordeel dat het een compacte uitvoering is en verkrijgbaar met of zonder drinkwatertoelating. Door de laatste optie is de serie breed toepasbaar. KSB: “De Delta Compact wordt toegepast voor de watervoorziening van woningen en kantoorgebouwen alsmede tapwaterinstallaties in het midden- en kleinbedrijf en de industrie. Verder leent de drukverhogingsinstallatie zich ook voor toepassing in besproeiings- en bevloeiingssystemen alsmede in regenwaterinstallaties.” Doordat de constructie compact is, is er minder ruimte nodig. “Eén of twee horizontale centrifugaalpompen met frequentieomvormer zijn op een fundatieplaat gemonteerd. De toerentalregeling van alle pompen zorgt voor een energie-efficiënt bedrijf en houdt de druk ook bij variabele waterafname constant. Een elektronische droogloopbeveiliging voor de pompen is standaard.”                                             

Gepoedercoate materialen tegen corrosie

Corrosie maakt bij de nieuwe volautomatische drukverhogingsinstallatie geen kans. “Door de toepassing van gepoedercoate materialen en roestvaststaal bij de onderdelen die met het medium in aanraking komen, is de installatie zeer corrosiebestendig.”

Plug and play

Om het de eindgebruiker zo makkelijk mogelijk te maken, is de nieuwe installatie plug-and-play doordat deze in de fabriek is voorgeconfigureerd. Het is een kwestie van elektrische kabels aansluiten en direct wordt de gewenste druk ingesteld. Daarbij is de gebouwbeheersysteem voor de regeling van de installatie via een potentiaalvrij contact mogelijk.

Gerelateerde artikelen