Domoticagebruiker wil veiligheidsbeelden op eigen tv

Erik op 31 mei 2017 | 2 minuten leestijd
Controle houden wat er thuis gebeurt, is voor veel huiseigenaren belangrijk. Daarvoor zijn al verschillende domoticaproducten op de markt, maar uit onderzoek van Parks Associated blijkt dat twee derde van de eigenaren van een smart home de veiligheidsapparatuur wil verbinden met hun home entertainment producten zoals een smart televisie.

Het onderzoek werd gedaan in de Verenigde Staten waardoor exacte cijfers over de mening van de Nederlandse consument ontbreken, maar er lijkt een trend te zijn waar de consument veiligheid combineert met gemak. De ondervraagden gaven aan veel voordeel te zien van het ontvangen van veiligheidsmeldingen op hun televisie. Ook het bekijken van beveiligingsbeelden op de televisie staat op de wensenlijst van bijna 70 procent van de smart home eigenaren. Daarbij wordt ook de wens uitgesproken om beelden te kunnen opslaan via een digitale videorecorder zodat die later kunnen worden teruggekeken.

Domotica met IoT

De onderzoekers concluderen dat er een markt ontstaat waarbij domotica wordt verbonden met andere Internet of Things-apparatuur. Eerder werd al bekend dat de domoticamarkt hard aan het groeien is en de verschillende producten niet altijd meer duur hoeven te zijn. De verwachting daarbij is dat de installateur steeds meer werk zal krijgen.  

Gerelateerde artikelen