Domoticadeurbel van Nest gaat concurrentie met Ring aan

Erik op 4 oktober 2017 | 3 minuten leestijd
Nest, die we vooral kennen van de gelijknamige slimme thermostaat, gaat de concurrentie aan met Ring. Het bedrijf komt met een deurbel die is voorzien van een camera en microfoon zodat gebruikers altijd weten wie er voor hun deur staat. Zelfs als de bezoeker niet aanbelt.

Op hun website schrijft Nest dat zij de Nest Hello-videodeurbel hebben ontwikkeld om een groter veiligheidsgevoel te creëren bij de consument. De voordeur wordt door het bedrijf gezien als de grens tussen de veiligheid van het huis en de buitenwereld. De Nest deurbel vertelt je wanneer er een pakketje wordt afgeleverd, wanneer er visite voor de deur staat, maar maakt ook gevaar kenbaar. De voordeur is namelijk vaak de eerste plek waar inbrekers hun slag proberen te slaan. “Je wilt de voordeur dus zo goed mogelijk beveiligen en ongewenst bezoek buiten houden”, legt Nest hun visie uit.

Nest Cam

Bij de Nest Hello wordt gebruik gemaakt van de beeldkwaliteit en de intelligentie van de Nest Cam, de camera die binnenshuis kan worden gebruikt. “De Nest Hello is ontworpen voor alles wat zich bij de voordeur afspeelt. Je wilt bezoekers van top tot teen kunnen bekijken en kunnen zien wat voor pakketjes er zijn bezorgd.” Om die reden is er gekozen voor een gezichtsveld van 160° en maakt dit domoticaproduct gebruik van een beeldverhouding van 4:3. Ook als het buiten donker is, moet de Nest Hello veiligheid en comfort bieden. De HDR-beelden, die voor een dag en nacht stream zorgen, zijn zodoende uitgerust met nachtzicht.

Mobiele app

Domotica en een mobiele app zijn als Bassie en Adriaan. Ze kunnen niet zonder elkaar. De deurbel van Nest stuurt een melding wanneer er iemand de voordeur nadert. Aanbellen is daarbij niet eens een vereiste. Gebruikers kunnen er voor kiezen om een abonnement te nemen op Nest Aware. Voordeel hiervan is dat de Nest Hello via ‘bekend-gezicht meldingen’ precies vertelt wie er voor de deur staat.

Een andere functie is de ingebouwde microfoon waarmee zowel kan worden geluisterd als gesproken. Als de gebruiker niet thuis is, kan hij of zij wel praten met de bezoeker voor de deur. Ook een vooraf opgenomen boodschap kan worden afgespeeld via één druk op de knop.

Binnenkort verkrijgbaar

Het nieuwe domoticaproduct van het bedrijf is vanaf het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar. 

Gerelateerde artikelen