Domotica Busch-Jaeger: comfort, veiligheid en efficiëntie

Erik op 22 februari 2017 | 2 minuten leestijd
Domotica komt in steeds meer huishoudens voor. De markt zal in de komende tijd alleen maar groeien getuige ook de introductie van het draadloos huisbesturingssysteem van Busch-Jaeger. Volgens de fabrikant was “huisbesturing nog nooit zo gemakkelijk.” Het systeem is vanaf maart dit jaar beschikbaar.

Het systeem is gemakkelijk te installeren wat uiteraard een voordeel is voor jou als installateur. De fabrikant zelf schrijft: “Dit is het eerste huisbesturingssysteem dat zoveel applicaties in één slim, mooi en goed geheel vangt.” Het besturingssysteem heeft verschillende functies in één. “Van deurcommunicatie tot verlichtingssturing en van aanwezigheidssimulatie tot het individueel regelen van de kamertemperatuur. De uitbreiding met wireless maakt het plaatje compleet. Busch-free@home maakt van elk huis een intelligente woning.”

Gemak en comfort

De nadruk ligt hem op comfort, veiligheid en efficiëntie. Alles kan op afstand worden bediend: zowel met smartphone, tablet of computer, als via touchbediening of spraaksturing. “De gebruiker regelt de huistechniek mobiel, slim en geheel naar eigen wens. De lichtsfeer veranderen? Een tik op het touchscreen of een eenvoudig gesproken opdracht is voldoende: de jaloezieën bewegen en de lampen dimmen. Zelfs tijdens -langdurige- afwezigheid, houd je alles onder controle. Zijn alle ramen wel gesloten? Het licht vergeten uit te doen? Met de app is het direct te controleren. En aan te passen.”

Altijd sterk signaal

Doordat het systeem gebruikt maakt van een Mesh verbinding is het zowel geschikt voor nieuwbouw als bestaande bouw. “Gebruikers van het systeem hoeven dus niet bang te zijn dat ze in hun goed geïsoleerde zolderkamer geen bereik hebben, zoals met wifi weleens voorkomt. Dat is een groot voordeel van een mesh-netwerk: de verbinding is altijd stabiel en bovenal: veilig.”

Gerelateerde artikelen