Domotica: alarmklok helpt slaapritme

Erik op 8 november 2016 | 2 minuten leestijd
​Installateurs zijn vaak vroeg uit de veren en uitslapen behoort niet tot de opties. Voor de personen die minder makkelijk uit bed komen, heeft een startup uit Hong Kong een alarmklok ontwikkeld die de gebruiker moet helpen bij het verkrijgen van een beter slaapritme. De naam van de alarmklok is Kello.

Installateurs zijn vaak vroeg uit de veren en uitslapen behoort niet tot de opties. Voor de personen die minder makkelijk uit bed komen, heeft een startup uit Hong Kong een alarmklok ontwikkeld die de gebruiker moet helpen bij het verkrijgen van een beter slaapritme. De naam van de alarmklok is Kello.

De alarmklok helpt de gebruiker met het in slaap komen en met het opstaan. -De ontwikkelaars hebben zich gericht op
wetenschappelijke technieken die in slaap vallen vereenvoudigen, zoals
bijvoorbeeld de aandacht vestigen op ademhaling. Het doel is het verbeteren van je slaap en
leefstijl. Minder ‘snoozen’ en sneller in slaap vallen. Ook als je eerder wilt opstaan kan een
speciaal programma ervoor zorgen dat je langzaamaan eerder opstaat. Dit
programma laat je wekker tekens iets eerder afgaan. 

Smartphone kan uit

Kello is niet verbonden met een smartphone of ander apparaat. Het niet koppelen van de alarmklok aan een smartphone is een bewuste keuze: “minder afleiding, is meer tijd voor jezelf en daardoor betere slaap.” Omdat de alarmklok kan worden verbonden met de verlichting, door middel van IFTTT, kunnen de lichten uit worden geschakeld vanuit bed. Verbind de klok met je televisie en word wakker met de geluiden van je favoriete televisieprogramma, de radio of muziek. 

Gerelateerde artikelen