Doe mee met Duurzame Dinsdag

Erik op 10 juli 2015 | 2 minuten leestijd
Duurzame Dinsdag verzamelt al 17 jaar alle duurzame ideeën uit de samenleving. De Duurzame Dinsdag koffer, vol met initiatieven van particulieren, bedrijven, jong en oud, wordt op 1 september aangeboden aan het kabinet. Wie initiatieven heeft, kan deze indienen op de website: www.duurzamedinsdag.nl.

Duurzame samenleving

Duurzame Dinsdag zet zich al vele jaren in voor een duurzame samenleving. Samen met haar partners zorgt Duurzame Dinsdag ervoor dat er ondersteuning komt vanuit de politiek en de samenleving om initiatieven te versnellen en te realiseren.

Prijzen

De prijzen van Duurzame Dinsdag dienen ter ondersteuning van de uitwerking van de initiatieven. Het belang van een prijs winnen bij Duurzame Dinsdag zit vooral in de publiciteitswaarde en de ondersteuning om met de juiste mensen in contact te komen, met als doel het idee verder te ontwikkelen en het proces van ontwikkelen te versnellen. Daarnaast ontvangen de prijswinnaars ook een geldbedrag van 1.000 euro, dat direct kan worden ingezet voor ontwikkeling van het initiatief.

Op 1 september worden de volgende prijzen uitgereikt:

  • De Duurzame Dinsdagprijs: dit is de algemene prijs van Duurzame Dinsdag voor het meest innovatieve duurzame idee.
  • De Lidl Voedselprijs: met deze prijs wil Lidl het beste initiatief voor een duurzamere voedselketen ondersteunen.
  • VHG Samen groen en doen prijs: VHG heeft als missie het bevorderen van een leefbare samenleving door middel van aanleg en onderhoud van het groen in de leefomgeving.
  • De Cofely jongerenprijs: met deze prijs willen zij jonge innovators uitdagen hun ideeën in te dienen bij Duurzame Dinsdag.
  • Climate-KIC Runner-up prijs: met deze prijs richt Climate-KIC zich op veelbelovende startende ondernemers op het gebied van klimaatinnovaties met internationaal perspectief. De winnaar maakt kans op een plek in het Climate-KIC Accelerator programma, het enige Europese Accelerator programma specifiek gericht op cleantech commercialisering.


Gerelateerde artikelen