Dit handige apparaatje maakt je rolgordijnen slim

Erik op 20 april 2016 | 2 minuten leestijd
Je gordijnen besturen of voorprogrammeren via je smartphone; het kan met dit handige apparaatje. Smart Shades (slimme gordijnen, red.), zoals het ingenieuze stukje technologie heet, blijkt enorm populair. Een crowdfunding-campagne haalde maar liefst 874 procent van het streefbedrag op.

Smart Shades is simpel te installeren. Je bevestigt het apparaatje aan je raamkozijn en bevestigt vervolgens het koord van je rolgordijn aan het apparaatje. Een optioneel zonnepaneeltje, die je op het raam bevestigt, zorgt voor de energievoorziening, maar Smart Shades kan ook gewoon via het stopcontact van stroom worden voorzien. Et voilà, je rolgordijnen zijn slim.

Lees ook: Slim stopcontact verhoogt comfort en verlaagt stroomrekening

De gordijnen kunnen nu via je smartphone (of handmatig) bestuurd worden. Ook is het mogelijk om dagelijkse of wekelijkse schema’s in te stellen, zodat je helemaal nooit meer naar je gordijnen hoeft om te kijken.

Sensoren

Smart Shades is verder uitgerust met een lichtsensor, die zonneactiviteit meet. Zo kan je instellen dat de rolgordijnen automatisch omhoog gaan als de zon opkomt. Of automatisch dicht gaan als de zon te intens is, zodat je huis koel blijft.

Hoewel het apparaatje nog niet op de Nederlandse markt is verschenen, is er wel al een prijsindicatie bekend: ongeveer 85 euro voor het apparaatje met zonnepaneeltje. Zonder zonnepaneel gaat Smart Shades ongeveer 70 euro kosten.

Gerelateerde artikelen