Dimbare led-lampen steeds meer de trend

Erik op 13 december 2016 | 2 minuten leestijd
​Verlichting bepaalt de sfeer bij jouw klanten thuis. Een mooie lamp met een vintage uitstraling valt daarom vaak in de smaak. Eén probleem, want deze lampen en armaturen waren tot voor kort nog niet dimbaar. Ook Ledvance, voorheen de lampen divisie van Osram, brengt nu de Edition 1906 op de markt.

De Edition 1906 bestaat uit vier modellen die zowel met een goudkleurige coating in LED als in een heldere halogeen versie verkrijgbaar is. De serie is gebaseerd op het jaar waarin handelsmerk werd geregistreerd. De nieuwe serie is daarom gebaseerd op de stijl van het begin van de 20e eeuw. Eén van de modellen is de PenduLum. Ledvance: “De pendelarmatuur PenduLum heeft een puristisch design en een geraffineerde uitstraling dankzij het materiaal gebruik van mat aluminium en textiel kabel.”

Verschillende types

Ledvance komen met de vormen Oval, Tubular, Globe en Globe. De twee laatstgenoemden zijn verkrijgbaar in een goudkleurig gecoate LED-versie. Het dimmen van deze lamp is mogelijk. “De lampen geven zacht licht met lage wattages.” Deze led-versies zijn vervangers van de 25, 35 en 40 Watt-lampen. Eén van de doelen van de nieuwe lampen is om als blikvangers te fungeren voor bijvoorbeeld de restaurants, cafés, hotels of die hippe koffiebar om de hoek. 

Gerelateerde artikelen