De panelen van Sunflare hebben geen substraat van glas, wat ervoor zorgt dat ze flexibel zijn. De Amerikaanse startup maakt daarnaast ook geen gebruik van traditionele silicium zonnecellen, maar gebruikt CIGS-zonnecellen (koper indium gallium selenide). Het probleem met dit type zonnecel was dat de productiekosten veel te hoog lagen. Sunflare claimt echter een manier te hebben gevonden om die productiekosten te drukken.
Efficiëntere zonnepanelen
Daarnaast claimt de startup dat hun zonnepanelen tien procent meer energie gaan opwekken dan conventionele zonnepanelen. Dit komt door een betere efficiëntie in weinig licht, bij zonsopgang en –ondergang. Daarnaast presteren de zonnecellen van Sunflare, naar eigen zeggen, beter in hoge temperaturen. “Om een zonnepaneel zo efficiënt mogelijk te maken, is het zaak dat hij zoveel mogelijk licht absorbeert en zo weinig mogelijk licht reflecteert”, zegt Len Gao, oprichter van Sunflare. “Onze zonnecellen doen precies dat.”
Simpele installatie
Een ander interessant aspect van de zonnepanelen, is dat ze bijzonder gemakkelijk te installeren zijn. Volgens Sunflare hoef je het dak (of de muur) niet te verstevigen of frames voor de panelen te installeren; je kunt ze gewoon ‘ophangen’.
Wanneer de zonnepanelen op de markt verschijnen is nog niet bekend.