​Deze software maakt isoleren een koud kunstje

Erik op 15 juni 2016 | 2 minuten leestijd
Isoleren is een precisieklus. Welke materialen zijn het beste om te gebruiken om zo goed en veilig mogelijk te isoleren waarbij energie-efficiëntie natuurlijk niet uit het oog moet worden verloren.

Isoleren lijkt zo makkelijk maar tot de optimale isolatie te komen, hebben professionals rekening te houden met vele factoren zoals warmteverlies, de omgevingstemperatuur, het buizenmateriaal en de afmetingen in overeenstemming met norm EN ISO 12241 Thermische isolatie voor gebouwen en voor industriële installaties.

Real time resultaten

De Paroc Calculus maakt op basis van deze norm berekeningen waarbij rekening wordt gehouden met het type HVAC-installatie. Geen klus is namelijk hetzelfde. De installateur kan het rekenprogramma downloaden of online gebruiken en de variabele invoeren. Het resultaat is advies over de isolatie met vergelijkingen die ook voor komen in de norm EN ISO 12241. Door te spelen met de variabelen zoals dikte van de isolatielaag en materiaalkeuze kan de installateur zien welke effecten het heeft op het te isoleren product. Veranderingen in warmteverlies, de oppervlaktetemperatuur en gemiddelde jaarlijkse besparing zijn daarbij af te lezen. Mochten de grenzen worden overschreden, geeft de software een waarschuwing.  

Beschikbaarheid

Paroc Calculus is verkrijgbaar in twee versies: een webversie en een download met uitgebreide functies.

Gerelateerde artikelen